حصريــ شبكة فلاشا ـــات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

حصريــ شبكة فلاشا ـــات

مرحبا بكم فى منتديات شبكة فلاشا نرجوا من زوارنا التسجيل معنا للتنتع بكافة الخدمات و نتمنى للاعضاء قضاء وقت ممتع
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول



 

 الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ttotacat
_-.*فلاشى جامد جدا *.-_
_-.*فلاشى جامد جدا *.-_
ttotacat


انثى
عدد الرسائل : 160
نقاط : 6
تاريخ التسجيل : 13/01/2007

الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع Empty
مُساهمةموضوع: الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع   الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع Icon_minitimeالسبت مارس 17, 2007 11:14 am

الحواوشى الأسكندرانى

المقادير
للعجينه:

1ملعقة سكر صغيرة
ا ملعقة خميرة كبيرة
3/4 كيلو دقيق
1 ملعقة زيت
كوب ماء
للخلطة:

3/4 كيلو لحم مفروم
8 بصلات مفرومين
ا ملعقة فلفل اسودوملح
2 ملعقة كبيرة زيت
بقدونس مفروم
ملعقة بهارات لحم مشكلة مطحونة
نصف ملعقة شطة حمرا حارة لمن يرغب

الطريقة:

الخلطة:

نضيف جميع مقادير الخلطة معا ونقلبها جيدا

العجينة:
السكر + الخميرة فى ربع كوب ماء او اقل ويكون الماء دافى ويوضع فى مكان دافئ ومظلم لمده 10 دقائق ليخمر
نضع الدقيق ونفتحه من المنتصف ونضع عليه الخميرة + ملعقة الزيت ويقلب مع اضافة قليل من الماء( نص الكوب مثلا)ونزيد ماء كلما احتاج الخليط بحيث تكون النتيجه ان العجين لا يلزق فى اناء العجن
بعد تجانس العجين تعجن باليد لمده 5 دقائق حتى تصير يتمط قليلا ومتماسكة لا تقطع اثناء الشد تندى بالماء وتترك ساعة ثم تعجن مرة اخرى ل 5 دقائق وتترك نص ساعه
تقطع وحدات حجمها حسب الرغبة وتوضع فيها الخلطة السابقة وتغطى كل قطعه عجين بقطعه اخرى وتلزق الاطراف فى بعضها ونمسح وجهها بالماء باليد
توضع فى فرن ساخن لمده نص ساعه حتى تلاحظة ان الوجه احمر
او لنتيجه احسن توضع على بلاطه كبيرة داخل الفرن

الحواوشى القاهرى:

نفس مقادير الخلطة السابقة وطريقة عملها
تستبدل العجينة بالخبز الاسمر
يشق كل رغيف من جانبه ويملأ بجزء من الخلطه السابق اعدادها
يلف كل رغيف فى ورق فرن او ورق زبده
يرص فى صاج الفرن ويدخل الفرن حتى ينضج مع مراعاة تقليبه على الجانب الأخر
وبالهنا والشفا .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ahmed_mongy
(شغااااااااال)
(شغااااااااال)
avatar


ذكر
عدد الرسائل : 36
العمر : 34
نقاط : 0
تاريخ التسجيل : 09/02/2007

الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع Empty
مُساهمةموضوع: رد: الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع   الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع Icon_minitimeالجمعة مارس 30, 2007 10:19 pm

جاررررى التجريب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
molto_basha1
البية مشرف
البية مشرف
molto_basha1


ذكر
عدد الرسائل : 151
العمر : 42
محل الاقامة : IN MY HOME
المهنة : معلم
نقاط : 10
تاريخ التسجيل : 18/12/2007

الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع Empty
مُساهمةموضوع: رد: الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع   الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع Icon_minitimeالخميس يوليو 31, 2008 2:34 pm

Sleep نايس نايس نايس نايس جدا يا توتا

وبصراحة انا جعت
هههههههههههههههههه
ومشكور جدا على الوصفة ديه
albino Sleep albino Sleep albino Sleep
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
مدير العربخانة
 مدير العربخانة
Admin


ذكر
عدد الرسائل : 1527
العمر : 31
محل الاقامة : Om El Donya
نقاط : 13
تاريخ التسجيل : 15/11/2006

الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع Empty
مُساهمةموضوع: رد: الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع   الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع Icon_minitimeالسبت أغسطس 02, 2008 6:48 pm

اشطة اكيد انت عارفة مولتو انت اسكندرانى ولا اية ؟؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.flasha.110mb.com
 
الحووشي الاسكندراني والحووشي المصري., جامد وهتجوع
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
حصريــ شبكة فلاشا ـــات :: المرأة :: منتدى مطبخ ست البيت-
انتقل الى: